Vous êtes ici

Pratique

FRANSTALIGE VERSIE HIER

  1. De meest verspreide, maar voor de natuur slechtste, manier van koken is het traditioneel koken op een open vuur met hout tussen 3 stenen zoals het overal op het platteland in Afrika gebeurt, of op metalen houtskoolbrandertjes in de cités. Beide scoren het laagst op de schaal van energie-efficiëntie en zorgen voor een tergend voortschrijdende ontbossing. Deze kooksituaties zijn niet alleen energetisch de minst efficiënte maar tegelijk ook de minst hygiënische, hebben het meeste risico voor brandwonden en stof/rook inhalaties. 
  2. optimaal zonder electriciteit koken zou er zo kunnen uitzien: een vast gemetste oven, overdekt, geschikt zowel voor gebruik met hout als houtskool, met wat ruimte om hygiënisch te werken, waarbij brandwonden door omvallende kookpotten vermeden wordt en waarbij óf geen rook geproduceerd wordt (houtskool) óf de rook geëvacueerd wordt. (hout)
  3. de mogelijke oplossingen die we bieden om de verschillende kooksituaties van de gezinnen tegemoet te komen zijn, hoewel soms suboptimaal, altijd op zijn minst hout- of houtsparend, en creëren een groter kookcomfort en een gezondere kookomgeving. We leveren losse houtskooloventjes in de cités of bouwen vaste houtovens op het platteland 
Photos: 
losse stofjes volgens het rocket principe

Visitez nos albums photos

  • ons klankenkaartje